Het zal je misschien niet ontgaan zijn dat ik een liefhebber ben van goed eten, lang tafelen, zelf koken en uit eten gaan. Nu viel het mij laatst op dat ik vaak toch bij dezelfde, voor mij bekende, restaurantjes in Haarlem een tafel reserveer.

Hoog tijd dus om mijn horizon te verbreden door middel van een Food Bucketlist en die deel ik graag met je!

1. Osteria Francescana, Modena, Italië

Dit restaurant staat op numero uno in de lijst van de 50 beste restaurants ter wereld van 2018. Hier staat chef-kok Massimo Bottura aan het roer. Check ook zeker even de aflevering van Chef’s Table op Netflix.

2. The Seafood Bar, Amsterdam

Met inmiddels 3 vestigingen in Amsterdam en 1 in Utrecht mogen wij van een schande spreken dat dit restaurant überhaupt nog op mijn bucketlist staat. Op de homepage staat: “Een passie voor vis, goede wijnen en de Bourgondische levensstijl”. Joe joe! Hier moet ik naartoe. Op de kaart staat een enorme diversiteit aan heerlijke visgerechten. Doe mij de Fruits de Mer Royale maar!

3. Restaurant Olivijn, Haarlem

Meesterkok Menno Post, voormalig chef van Michelinsterren restaurant De Bokkendoorns opende restaurant Olivijn in één van de mooiste straatjes van Haarlem. Je kan hier kiezen uit een 4-, 5-, of 6-gangenmenu die je zelf kunt samenstellen door te kiezen uit een aantal gerechten. De chef wil met Olivijn een gastronomische belevenis bieden in een ontspannen, huiselijke sfeer.

4. Izakaya, Amsterdam

Een gezellige sfeer, een hippe tent en heerlijk eten. Hier vind je geen bitterballen op het menu, maar heerlijke sushi bij de wijn!

5. Cala Bonita, Ibiza

Niet helemaal eerlijk, want ik heb hier al eens gegeten. Neemt niet weg dat ik hier maar al te graag nog een keer (of 30) mag eten. Vorig jaar, tijdens een heerlijke vakantie op Ibiza, vonden wij met toeval dit restaurant. Wat een heerlijke, rustige plek met geweldig eten. Geen gerechten die je nog niet kent, maar de bediening is goed en het eten vers!

6. German Gymnasium, Londen

Volgens de Londense journalist Rich Greaves, is dit één van de beste restaurants van London. Wie weet het nou beter dan een insider? Precies, op die food-bucketlist dus! Het restaurant is gevestigd in een oud schoolgebouw (vandaar de naam!) Je kunt hier de hele dag terecht van ontbijt, tot afternoon tea, en door naar het diner.

Oke, so far so good.
Niet het meest makkelijke lijstje om af te werken, maar een mens mag dromen.. toch?

Heb jij een Food-Bucketlist? Laat me weten welke restaurants ik echt moet ontdekken!

SOAK-Store

2 reacties

  1. You completed a few nice points there. I did a search on the matter and found the majority of persons will have the same opinion with your blog. Windy Farley Dev

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *