me-time

Leuk dat je er weer bent! In deze rubriek vraag ik elke week iemand anders het hemd van het lijf over #me-time en #tijdvoorjezelf plannen. Deze week met de leuke Susan. Ben je er klaar voor? Let’s go! 

me-time

Allereerst, wie ben je en wat doe je?


Ik ben Susan, 27 jaar, getrouwd en moeder van mijn kleine Moos van 1 jaar! Ik werk in het ziekenhuis op de Longgeneeskunde en Cardiologie als doktersassistente in opleiding en doe daarnaast allerlei afdelingsgerelateerde cursussen. Heel interessant!

Lukt het jou om bewust gas terug te nemen en even helemaal niets doen?


Heel simpel: nee. Sinds ik moeder ben geworden – cliché maar waar – is het lastig om bewust even uit de running te komen en tijd voor jezelf te nemen. Gelukkig kan ik tegenwoordig wat makkelijker voor mezelf opkomen en aangeven dat ik écht even tijd voor mezelf nodig heb; even opladen! Daarom train ik nu een paar avonden in de week in de sportschool, neem ik daarna af en toe een zonnebankje en ga ik daarna uitgebreid douchen. Geen overbodige luxe. Maar wel iets wat je niet waardeert voor je kindjes hebt, maar daarna wel! Heerlijk!

 


Plan je dit in of doe je dit op gevoel? Of hoe zou je het graag willen aanpakken?


Beiden. Wanneer ik tentamens heb gehad en een paar weken vol gas heb lopen moederen, vrouw-zijn, dochter-zijn, kleindochter-zijn, vriendin-zijn, collega-zijn en met mijn neus in de boeken heb gezeten, merk ik gewoon dat de koek op is en plan ik een avond helemaal niks. Man mag FIFA-en en als m’n zoontje in bed ligt, sluit ik me op in de badkamer. Soms heb ik ook even een onverwachts momentje niks, als ukkie in de ochtend langer slaapt dan ik verwachtte, bijvoorbeeld. Dan neem ik ook eventjes wat tijd voor mezelf. Laat dat huishouden maar even hangen, denk ik dan. Komt wel weer. Gaat toch wel door. Dan maar even afwas in de gootsteen in plaats van in de vaatwasser. Gaat niemand dood aan.

 


Hoe ziet jouw ultieme “Me-Time”-moment eruit?


Situatieschets: badje vol laten lopen met water op een hoog graadje, badzoutjes erin, bruisballetje erin, m’n badplank gevuld met bonbons van Villa Chocola, lekker Rituals-theetje, kaarsjes aan, nekkussen erin en PLONS! Geen boek, geen iPad. Even he-le-maal niks. Tot het water koud is en ik geen geduld meer heb om te blijven liggen. Dan jump ik eruit en ga ik op m’n bed met gezichtsmasker en al een serie kijken.

 


Wat is het eerste dat je doet na een drukke (werk)-dag?

 

Eerlijk? Alle tassen opruimen en checken hoe vol de wasmand is. Wasje aan, eten op het vuur en wachten tot m’n man thuis is. Ondertussen m’n zoontje eten geven en met hem stoeien. Boys will be boys! Pas als uk in bed ligt en de boel weer glad is boven en beneden na kook- en baddersessies, ga ik met de beentjes omhoog. Het is een ritueeltje geworden. Ik kan nou eenmaal niet genieten van de rust als de hele boel nog een bende is.

 

Merk je verschil in het dagelijks leven als je bewust wat tijd voor jezelf plant? Kun je de dagelijkse drukte beter aan?


Ja, als ik een avondje ben opgeladen dan kan ik – natuurrrrlijk – de rest beter aan! Superbelangrijk om jezelf rust te gunnen, zowel voor je lichaam als geest. Echt broodnodig.

 

Wat zijn jouw favoriete producten uit het assortiment van Soak-Store?


Heel helder: sowieso de kaarsen! Ik heb dan verschillende grote en kleine kaarsjes van Meraki, heerlijke geur laten ze achter. Daarnaast houd ik van “hygge”. Horen kaarsjes nou eenmaal bij! Zennn. Daarnaast heb ik ook de handzeep van Meraki; er staat altijd een volle fles in de badkamer en zelfs mijn man en zoontje weten ‘m te vinden. “Mama, mamamamamama dadadada”, al wijzend naar het flacon. Druk maar lekker op dat pompje vriend, ruikt de badkamer ook weer lekker! Ik ben ook een sucker voor de handcrèmes. Veel te veel in de kast en in de tas liggen. Verslavend!

 


Kunnen mensen je ook volgen op Instagram?


Ja, kan. Staat wel op privé, maar mensen die een leuk Insta-account hebben volg ik graag terug en die mogen dan natuurlijk ook een kijkje nemen in mijn leventje. Ik heb m’n Instagram-profiel op privé staan omdat ik er – duh – veel persoonlijke dingen plaats en het geen fijn idee vind dat iedereen dat kan. Zelf een beetje controle erover hebben vind ik wel prettig.

@susanzielhuiswessels

 

 

Shop in de stijl van Susan

 

Geurkaars

 

Tot volgende week!

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *