De dagen worden korter, de temperatuur daalt en de lucht voelt guur… De herfst komt eraan.

In de zomer heeft je huid vaak een hoop te verduren: zon, chloor, zout water, airco… De hoogste tijd om je voor te bereiden op het komende seizoen! Dankzij deze 7 skincare tips heb jij ook in de herfst een stralende, gezonde huid.


 

1. Reinig je huid: van dof naar stralend

Nu je zomerse tintje grotendeels is verdwenen, kan je huid er soms dof en beschadigd uitzien.

Micellair water is een mild en zacht reinigingsproduct. Ideaal om je gezicht te reinigen en te zuiveren. Het verwijdert je make-up, maar droogt de huid niet uit. Deze reinigingslotion helpt de poriën te sluiten en de natuurlijke balans van de huid te herstellen.

Micellair

| MICELLAIRE REINIGINGSLOTION | CÎME | (19,95)

2. Kies voor een voedende gezichtscrème

Wist je dat het slim is om je dagcrème af te stemmen op de wisseling van de seizoenen?

De crème die je ‘s zomers gebruikt, biedt in de herfst vaak onvoldoende verzorging. Door de gure wind, kou, regen en de warmte van de verwarming voelt je huid vaak trekkerig en droog aan. Ook ontstaan er snel barstjes, schilfertjes en rode vlekjes.

Daarom heb je in de herfst een wat voller gezichtsverzorgingsproduct nodig die je huid voedt, hydrateert en beschermt tegen de weersverandering.

belle d'amour

| ANTIOXIDANT DAG & NACHTCRÈME | CÎME | (21,50)


3. When the magic happens

Terwijl jij ’s nachts lekker ligt te slapen, switcht je huid naar de herstelmodus. Er vindt celvernieuwing plaats en je huid herstelt van alle schadelijke invloeden van overdag. Denk maar aan de schade door UV-straling en luchtvervuiling.

Dat herstelproces help je een handje door voor het slapen gaan te smeren met herstellende ingrediënten. Zo bevat de ‘Under my Skin crème’ van Cîme het extract van duindoornbessen een bron aan vitamines en omega 7. Dat is belangrijk voor de productie van collageen en de regeneratie van de huid.

Under my skin

| HERSTELLENDE DAG & NACHTCRÈME | CÎME | (27,50)

4. Switch van een lotion naar een crème of body butter

In de herfst is er veel minder vocht in de lucht om te helpen de huid te hydrateren. Hierdoor voelt niet alleen je gezicht, maar ook je lijf soms droog en jeukerig aan. De eenvoudigste manier om dit te stoppen? 

Vochtinbrengende crèmes! Deze skincare producten hydrateren de buitenste huidlaag én zorgen voor een beschermende barrière over de huid, waardoor hydratatie behouden blijft.

Een romige body butter is the way to go! Deze ‘Golden Honey Whipped Body Butter’ smelt op je huid en voedt intensief. Zo heb je ook in de herfst een heerlijk zachte huid.

Whipped body butter| WHIPPED BODY BUTTER – MOMENTS OF LIGHT | (18,95)

5. Investeer in een goede handzeep


Heb je in de winter last van barstjes en kloofjes in je handen? Voorkomen is beter dan genezen. Begin je handen nu alvast te hydrateren om de hele winter gegarandeerd zachte, soepele handen te houden.

Handzeep reinigt je huid, maar kan ook een agressief goedje zijn die je huid extra uitdroogt. Kies liever voor een handzeep met een lichte textuur, die je handen schoonmaakt en tegelijkertijd verzorgt en hydrateert.

De handzeep ‘Moments to Feel’ voelt zijdezacht aan en zorgt de hele dag voor een heerlijke geur.

handzeep

| HANDZEEP | MOMENTS OF LIGHT (15,95)

 

6. Olie voor je huid, nagels en haar

Kunnen jouw haar en nagels na de zomer wel een oppepper gebruiken? Je bent niet de enige! Om je nagels en haar een gezonde, natuurlijke boost te geven, gebruik je een 100% natuurlijk droge olie die je nagels, haar en je huid voedt en revitaliseert.

l'Huile by CÎME

| DROGE OLIE VOOR DE HUID, HAREN EN NAGELS | CÎME | (24,50)


7. Hou deze lifesaver altijd binnen handbereik

Tot slot is een repair crème ideaal in de herfst. Juist omdat je huid het wat moeilijker heeft tijdens dit seizoen is deze eerste hulp balsem een absolute musthave. Een alleskunner die je onder andere gebruikt bij stramme spieren, stijve gewrichten, kneuzingen en vermoeide voeten.

Himalaya

| UNIVERSELE EERSTE HULP BALSEM | CÎME | (15,50)

 

Lindy | Owner en founder
“Met Soak-Store verlaag ik de drempel naar eerlijke, en natuurlijke verzorgingsproducten. In m’n webwinkel shop je hoogwaardige producten, zonder al te veel chemische poespas, altijd in een mooie verpakking.

Daarnaast hoop ik jou te stimuleren om wat meer tijd voor jezelf te nemen. We moeten tegenwoordig al genoeg!”

2 reacties

  1. Dear Emily, a marvelous fascinating memoir! Thank you for sharing. I feel inspired by your encounters and your writing. You live an chanted interesting and magical life. Love, Seasi Vonni Kale Maxine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *